The Tunnel of Knowledge

The writing’s on the walls, ceiling and floors of Yangzhou’s newest bookshop, where an optical illusion turns an ordinary, rectangular room into a cylindrical tunnel. Created by Shanghai-based studio XL-Muse for book retailers Zhongshuge, a black mirrored floor paired with two walls of arched shelving helps to create a seemingly never-ending funnel of books. Continue reading…

Buck’s Quartz fitting nominated for German Design Award

Two nominations by German Design Council for BUCK’s QUARTZ and stand from Light+ Building

German Design Council has been promoting high-quality design by directly choosing the entries for the German Design Award. This time, nominees are BUCK’s QUARTZ, luminaire operating according to Human-Centric lighting principles, and stand from the Light + Building show, representing BUCK at the shows in 2014 and 2016, by architect Bogdan Slavica. Continue reading…